Bottensjöns årliga abborrerace avgjort!
Tävlingen 2022 vanns av HSF2 på 109cm. Tvåa blev MSF och trea blev Borrjägarna. Största abborre tog Alexander Dögl i vinnarbåten med en fin fisk på 39cm. Grattis till alla pristagare och mycket bra jobbat!
Stort tack till alla deltagare som ville vara med, alla som hjälpte till runt tävlingen och till Bo Sjöbergs fiske där förmånligt priserna inhandlades av kfff. Hoppas vi ses igen nästa år.

Bottensjöns årliga abborrerace 2022

Anmälan är nu stängd pga fullt startfält.
Startlista Abborreracet 2022.
1 HSF
2 HSF2
3 De oslagbara
4 Forran
5 Larsson & Järhed
6 Sutarkung
7 Bötten
8 BullFish
9 NoFish
10 Åberg & Vänstern
11 Fischermans friend
12 Borrjägarna
13 MSF
14 CR/Olssons fiske
15 Mothugg
16 Johansson/Jansson
17 Carpe Piscem
18 Börje i bränningen
19 JonKri
20 Skit på kroka
 
Nu är det äntligen dags för den elfte upplagan av Bottensjöns årliga abborrerace! Team HSF arrangerar likt förra året tävlingen i samarbete med KFFF.
Tävlingen startar som vanligt vid Sjönäs brygga och går av stapeln lördag 6 augusti klockan 13:00 till 18:00. Kaptensmöte sker klockan 12:30 vid Sjönäs brygga.
Anmälan Nytt för i år är att anmälningsavgiften är medlemskap i KFFF vilket enkelt löses på https://www.ifiske.se/fiskekort-medlemskap-karlsborgsortens-fiske-och-fiskevardsforening.htm. Är man inte redan medlem kostar det således 100 kronor per deltagare att delta i tävlingen och då ingår medlemskap i föreningen. Är det någon som har svårt att lösa medlemskap så fixar vi det på plats.
Varje team ansvarar för att deltagare i teamet har giltigt fiskekort. Fiskekort finns att köpa på https://www.ifiske.se/fiskekort-bottensjon.htm.
Anmälan sker per SMS till Hannes Fritzson på telefonnummer 0735 095 484. Information som skall vara med vid anmälan är teamnamn och namn på teammedlemmar.
Regler Vi kommer att använda oss av mätbräda. Därför ska varje team ha en kamera som de kan dokumentera fångsten med. Det är upp till varje team att ta så pass bra bilder så att dessa bilder kan verifieras av kontrollanter. Max antal team: 20 st. Antal teammedlemmar: 2-3 st. Endast spinnfiske. Minimilängd: 20 cm. Det är totallängden av teamets 3 längsta abborrar som räknas. Skulle det vara så att två team mäter in på samma antal cm vinner det team med den längsta abborren. I övrigt gäller Bottensjöns vanliga fiskeregler som finns att läsa här http://www.kfff.se/filearea_48.html